Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Panik bar sebebiyle karınerden hariçarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı esaslı iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok zorlamasız ve hızlı bir şekilde acil çıkış kuruluşlabilir.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak bilindik ve kapının dâhilen hariçya dosdoğru açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında dosdoğru bir uran ile yerleştirilmesi, yangın simultane tasarrufı kolaylaştırır.

Bunun muhtevain bile deneyimli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edildiği üzere kapıların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bapların tabiatıyla kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Tek kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması mümkün yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem bağışlamak en önemli tedbirlerin başında gelir.

Yangın bapları periyodik olarak yoklama edilmeli ve bakımları ahenkli olarak gestaltlmalıdır. Kapının intizamlı çdüzenışmasını temin etmek için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar dahişenlerin durumu denetçi edilmeli ve Yangın Merdiveni Kapısı gerekirse hizmet gestaltlmalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele düzenınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin de olağandan önemle kovuşturma edilmesi gerekmektedir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bölüm önünde bulundurularak standartlara orantılı şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da yapılması gerekmektedir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın kapısı nedir ve ne işçilike yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamak bağırsakin kullanılan bir kapıdır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da mukannen standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı akıllıca itilen ve kolayca açılmasını sağlayan panik posta şeklindedir. Korkulu durumlarda kullanılacağı bağırsakin bayağı medarımaişetlevsel şekilde yer yapmalıdır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin salt bulunmuş olduğu örgünın muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif istirdat yolları olarak kullanmasını sağlamlamaktadır. 

Report this wiki page